divendres, 10 de juny del 2011

PROPOSTES DE MILLORA SOBRE EL PATRIMONI LOCAL

Per segona vegada enguany, el fòrum de l’agenda local XXI girà al voltant del patrimoni local. El passat mes de febrer, fou el tècnic de medi ambient municipal En Carles Burguet qui exposà als i les assistents a l’assemblea, quin era el ric patrimoni natural que té el municipi de Carcaixent, així com per part del regidor d’urbanisme En Inocencio Signes s’exposà el patrimoni urbà. I aquest passat divendres 3 de juny, fou l’arxivera municipal Na Maria Creu Trujillo, qui exposà quin era el patrimoni immobiliàri local protegit i en quin grau, i informa del extens i valuós patrimoni arxivistic local.

Com va ocòrrer a la sessió de febrer, l’assemblea conegué que Carcaixent té un ampli patrimoni, i que no sempre es compleix la normativa de protecció, el que des de l'assemblea es reclamà. I igualment es sol·licità que abans de tramitar un nou PGOU s'actualitzara el catàleg de bens protegits, i s'ajustaren les mesures de protecció.

Les propostes del fòrum d’ambdues sessions, de les quals es dona trasllat a l’ajuntament son:

- Revisió del catàleg de bens protegits, realitzat a l’any 1982 i que mai ha estat ampliat, abans d’iniciar-se la tramitació del nou PGOU.

- Creació d’un Consell d’Assessors, sense ànim de lucre, que recolzen la tasca de govern municipal, recomanant i vigilant que els bens locals siguen protegits i conservats, així com informant abans de realitzar-se una intervenció.

- Campanyes de sensibilització i coneixement del poble, no sols dels edificis singulars, sinó del propi entramat urbà.

- Exigir que l’Ajuntament obligue als propietaris, la conservació dels seus bens.

- Que la part noble de l’Ajuntament deixe de ser edifici administratiu i dedicar-se a altres menesters més adients a la seva protecció.

- Que al mercat, com a edifici protegit que és, no s’autoritze penjar elements a la façana, eliminant els existents.

- Que l’Ajuntament incentive la restauració i conservació dels edificis històrics.

- Que es posen vinils amb la foto i l’explicació allà on hi havia un edifici històric que ha desaparegut.

- Recuperar el nom antic dels carrers a les plaques junt al nom actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada